در این مطلب برآن شدیم تا نکات مهمی را در رابطه با انتخاب نام برند تشریح نماییم؛ بنابراین برای ورود بهتر به این مطلب بهتر است که در ابتدا به ارائه توضیحاتی از ماهیت برند بپردازیم.
برند یا معادل فارسی آن نام تجاری به نام، نشان یا علامتی است که افراد برای معرفی فعالیت و محصولات خود انتخاب می نمایند. تا محصولات و یا خدمات خود را از موارد مشابه موجود در بازار رقابت متمایز نمایند. در واقع این افراد با طراحی و یا انتخاب برند مناسب می کوشند تا صفات و ویژگی های مورد نظرشان را از طریق دیدن، شنیدن، حس کردن به مخاطب القا نماید.
برندهای موفق در واقع هویت بخش فعالیت افراد هستند و در دنیای امروز بخش لاینفکی از فعالیت های اقتصادی است. در واقع برند ها در دنیای امروز بخشی از دارایی ارزشمند افراد محسوب می شوند که در مواردی تایین ارزش مادی و معنوی آنها دشوار است. و اما چه اصولی برای انتخاب نام برند وجود دارد؟
در ضمن علاوه بر این موارد که بهتر است در انتخاب نام برند رعایت نمایید، ثبت برند دارای باید و نباید های دیگری نیز می باشد که عبارتند از:
1- استفاده از اسامی و علائم مشهور و شناخته شده غیر قانونی است.
2- اسامی انتخاب شده نمی بایست غیر معقول، غیر اسلامی و مخالف با موازین اخلاقی و شئونات اسلامی باشد.
3- صفت ها و اسم هایی که بیان گر توصیف می باشند و یا عام هستند به تنهایی قابل ثبت نیستند.
4- با توجه به اینکه روزانه تعداد بیشماری برند در کشور با اسامی گوناگون به ثبت می رسند، استفاده از نام های چند سیلابی و ترکیبی می تواند شانس متقاضیان ثبت برند را برای در اختیار گرفتن نام برند افزایش دهد.
5- در صورت عدم ثبت علامت در طبقات مورد درخواست، علامت می تواند یک کلمه و یا ترکیبی از کلمات و اعداد و سمبل، طرح، رنگ، شکل و… باشد.
6- مسلما اسامی خلاقانه، خاص و ساختگی شانس بسیار بالایی برای ثبت دارند.
7- شباهت نزدیک به 50 درصد با نام های تجاری دیگر امکان ثبت علامت را بسیار ضعیف می کند.
8- در طبقاتی مانند لوازم خانگی، مواد غذایی و نوشیدنی ها به دلیل ثبت علائم بسیار، انتخاب اسم بسیار مشکل بوده و محدودیت ایجاد می کند. لذا در انتخاب عنوان یا نام علامت در این نوع از طبقات باید نهایت دقت را جهت انتخاب نام های هوشمندانه و خاص به کار برد.
9- تمامی افراد ایرانی و غیر ایرانی اعمم از حقیقی و حقوقی می توانند
ثبت علامت به صورت حقوقی (ایرانی و غیر ایرانی) و حقیقی (ایرانی و غیر ایرانی) قابل انجام بوده، لذا می توان عنوان شرکت را جهت ثبت علامت به کار برد و یا از نام خانوادگی در کنار نامی دیگر جهت ثبت علامت مورد نظر استفاده کرد.
10- عنوان یا نام علامت می تواند فارسی، لاتین و یا ترکیبی از کلمات و حروف فارسی و لاتین باشد که البته برای در اختیار گرفتن برند لاتین می بایست کارت بازرگانی ارائه گردد.
11- اعداد چه به صورت فارسی و چه به صورت لاتین به تنهایی به هیچ وجه امکان ثبت ندارند.
در پایان ضمن سپاسگزاری از همراهی شما عزیزان اعلام می داریم مجموعهثبت بصیر با بهره مندی از کادری مجرب و خبره آماده ارائه انواع خدمات ثبتی از جمله ثبت برند به شما عزیزان می باشد. 88851000-021